Microsoft utvecklar tangentbord med rörelsesensorer

microsoft-type-hover-swipe-tangentbord

Microsoft utvecklar ett kompakt tangentbord som med tillhörande inbyggda rörelsesensorer även fungerar likt en vanlig pekplatta.

Mellan varje tangent sitter en dold sensor som tillsammans gör det möjligt för användaren att göra rörelser för att styra datorn. Exempelvis fungerar vanliga funktioner som swipe och pinch-to-zoom – dessutom helt utan externa sensorer som avläser händerna. Allt sitter i tangentbordet.

Nämnvärt är att tangentbordet inte är tänkt att ersätta den vanliga datormusen. Istället ska den ses som ett komplement för ett snabbare, enklare och effektivare arbetssätt.

För intresserade bör förklaras att det hela bara finns hos Microsoft i skrivande stund och då som prototyp. Hur praktiskt det hela kommer att vara i en färdig produkt återstår att se, men det är spännande att se utvecklingen hos tillbehören för datorer.

Se hur det hela fungerar på denna YouTube-film.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.