Miracast kommer äntligen till Xbox One

microsoft-xbox-one

Miracast kommer till Xbox One

Microsoft har presenterat en stor uppdatering som kommer att släppas till Xbox One inom en snar framtid. Bland nyheterna som erbjuds finner vi stöd för Miracast, något som många väntat på ända sen lanseringen av konsolen.

Andra förbättringar som är på gång är möjligheten att starta och stänga av Xbox One direkt via applikationen SmartGlass till Windows, Windows Phone och Android. Utvecklarna har även ändrat så att man redan vid första inställningen av konsolen kan välja vilket läge den ska fungera i. Energisparläget kräver att man trycker på kontrollen för att starta konsolen medan “Instant-on” gör att man kan starta via ett röstkommando (förutsätter att man har en Kinect ansluten).

Röstmeddelanden

Vidare kan man nu skicka och ta emot röstmeddelanden. Något som även är möjligt är att skapa röstmeddelanden direkt i partychatten.

Microsoft har släppt regelbundna uppdateringar sen Xbox One släpptes och det märks att de arbetar hårt för att implementera nytt och uppskattat. Miracast är just en sådan sak som många hoppats på men som tagit tid att få rätt på – nu är det dock på gång, dock initialt till de som accepterat förhandsprogrammet med betamjukvara.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.