Microsoft intresserad av BlackBerry – köp på gång?

Microsoft Logo

Microsoft visar intresse för BlackBerry

BlackBerry är den kanadensiska mobiltillverkaren som dominerade den amerikanska marknaden men som lät den glida ur händerna.

När konkurrenterna utvecklades vägrade BlackBerry gå samma väg utan stannade kvar med sina gamla, väl beprövade mobilteknik. Det visade sig vara ett ödestigert val som fått företaget att krascha mot marken i fritt fall. Konkurrenterna däremot växer sig allt starkare på dess bekostnad.

Vid flera tillfällen har det ryktats att någon av de andra företagsjättarna ska ha lagt bud på BlackBerry. Nu kommer ytterligare ett sådant där webbsajten DigiTimes nämner att Microsoft visat intresse – precis som Lenovo, Huawei och Xiaomi ska ha gjort.

Aktievärdet steg snabbt

Bara ryktet gjorde att BlackBerrys aktie steg med tre procent, trots att flera instances manar till försiktighet i informationen. Webbsajten Betaville skrivar att Microsofts tänkta köp är långt ifrån ett skarpt läge då det ska röra sig om en utvärdering och inget annat.

Vad Redmond-företaget tänker göra med sin kanadensiska konkurrent om ett köp skulle bli aktuellt vet vi inte. Efter köpet av Nokia byggde Microsoft upp en ordentlig patentportfölj och det kan vara ett försök att utöka denna rejält. Microsoft kan även vara ute efter de kundbas som BlackBerry fortfarande har, då främst inom företag och myndigheter.

Okänt är också en tänkbar prislapp – så vi får helt enkelt avvakta och se om ryktet utmynnar i mer än bara ingenting.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.