Spela in samtal med din Windows Phone-telefon

microsoft-voice-recorder-app

Microsoft bygger in stöd för samtalsinspelning i din Windows Phone-telefon. Enligt utvecklare som har kollat närmare på koden bakom Windows Voice Recorder finns en dold sektion om samtalsinspelning.

Den har visserligen inte aktiverats än men man kan enkelt kolla själv i Windows 10 Mobile. Bara gå till webbläsaren Edge och skriv in _ms-callrecording_ i adressfältet. Kör adressen och se vad som händer.

Här i Sverige är det fullt lagligt att spela in samtal så länge minst en part i samtalet är medveten om inspelningen. Man behöver alltså inte berätta för motparten i samtalet att man spelar in.

Det är praktiskt när man exempelvis pratar med myndigheter som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Hur korrekt det är ur en moralisk synvinkel kan ju alltid diskuteras, inte minst när man pratar med familj och vänner.

Har du en Android-telefon finns ACR som är marknadens bästa samtalsinspelare.

Vad tycker du om samtalsinspelning?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.