Microsoft ökar skyddet mot adware med nya lösningar

adware

Microsoft har fört ett korståg mot skapare av malware och skadliga program, något som kommer att bli ännu tydligare när Redmond-företagets säkerhetsprogram blir ännu bättre.

Användare av System Center Endpoint Protection (SCEP) eller Forefront Endpoint Protection (FEP) kommer inom kort kunna blockera så kallad adware; reklamprogram som ofta följer med ”gratis” med andra program när dessa installeras.

Dessa adware-program är mycket oönskade hos administratörer på såväl företag som myndigheter och det är något Microsoft tagit fasta på. Därför kommer det snart att vara möjligt att ta bort adware-program direkt via SCEP och FEP.

Fortfarande är det bästa skyddet att användarna själva är uppmärksamma och inte laddar ned skadliga program eller annat otyg. Utbildning av anställda (och privatpersoner) kan rädda administratörer från flera timmars onödigt arbete men nu finns inom kort ännu en säkerhetsbarriär som lär göra många glada.

För vanliga konsumenter är det bästa att man har ett komplett säkerhetspaket installerat på datorn; ordentligt uppdaterat och av senaste version.

Har du haft adware på din dator? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser med dessa.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.