Windows 10 finns nu på 400 miljoner enheter världen över

Windows 10 fortsätter att växa och finns nu på fler än 400 miljoner enheter världen över.

Som väntat har mängden nya användare minskat en hel del efter att gratiserbjudandet från Microsoft gått ut. Med erbjudandet aktivt fick Windows 10 strax över 30 miljoner nya användare varje månad, idag är den siffra så låg som 17 miljoner varje månad.

Tyvärr saknas säkra siffror då Microsoft inte har gått ut med officiell statistik månad för månad. Vi kan bara ta de siffror som släppts och göra lite matte som förhoppningsvis ger oss någorlunda korrekta svar.

Och om 17 miljoner enheter varje månad står sig kan Windows 10 målet på en miljard enheter först om fyra år. Det är cirka 25 procent längre än de 2-3 år som Microsoft tidigare hade hoppats på. En tidsram som det Redmond-baserade företaget fortfarande tror på.

I takt med att allt fler företag tar steget upp till Windows 10 och lämnar sina gamla system bakom sig kan den siffra dessutom öka en del. Paul Thurrott tror exempelvis att 20 miljoner är en rimliga siffra. Och kanske har han rätt. Vi får helt enkelt vänta och se.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.