Windows 10 fortsätter att växa och finns nu på fler än 400 miljoner enheter världen över.

Som väntat har mängden nya användare minskat en hel del efter att gratiserbjudandet från Microsoft gått ut. Med erbjudandet aktivt fick Windows 10 strax över 30 miljoner nya användare varje månad, idag är den siffra så låg som 17 miljoner varje månad.

Tyvärr saknas säkra siffror då Microsoft inte har gått ut med officiell statistik månad för månad. Vi kan bara ta de siffror som släppts och göra lite matte som förhoppningsvis ger oss någorlunda korrekta svar.

Och om 17 miljoner enheter varje månad står sig kan Windows 10 målet på en miljard enheter först om fyra år. Det är cirka 25 procent längre än de 2-3 år som Microsoft tidigare hade hoppats på. En tidsram som det Redmond-baserade företaget fortfarande tror på.

I takt med att allt fler företag tar steget upp till Windows 10 och lämnar sina gamla system bakom sig kan den siffra dessutom öka en del. Paul Thurrott tror exempelvis att 20 miljoner är en rimliga siffra. Och kanske har han rätt. Vi får helt enkelt vänta och se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Windows 10 Mail har nu stöd för “inking” med penna, fingrar och datormus

Windows 10 Mail har en ny funktion som gör att du kan…

Så stänger du av uppdateringar för appar i Windows 10

Microsoft tillåter äntligen blockering av uppdateringar till applikationer i Windows 10. Har…

Microsoft förlänger supporten för Windows 10

Microsoft förlänger supporten för Windows 10. Målet är att locka företag att…