Microsoft Xbox Cloud Gaming

Microsoft arbetar på en ny streaming-pryl för speltjänsten Xbox Cloud Gaming. Kodnamnet för enheten är “Keystone” och den gör att du kan spela på en TV eller datorskärm utan att du behöver en spelkonsol eller PC.

Tyvärr kommer det att dröja ett bra tag innan Keystone når marknaden. Anledningen är att Microsoft har tagit sig en närmare titt på projektet och insett att de vill ta produkten i en annan riktning. Resultatet? Förseningar.

Lästips: Microsoft: Nu är Windows 11 redo att rullas ut till alla

En talesperson säger till webbsajten Windows Central att de tar till sig av lärdomarna från arbetet som utförts hittills och att de fokuserar om med en ny inriktning. Exakt vad det innebär vill Microsoft inte avslöja än.

Det är inte heller fastställt varför Microsoft har börjat granska sitt projekt.

Google Stadia
Google Stadia kan vara anledningen till att Microsoft synar sina projekt i sömmarna.

Dock är det nog ingen högoddsare att Googles missar med sin Stadia-tjänst är en av anledningarna. När marknaden inte kastade sig över Googles speltjänst (som fungerar med Chromecast-serien) så lär Microsoft ha fått sig några ordentliga tankeställare.

Du behöver så klart inte en Keystone-enhet för att använda Xbox Cloud Gaming idag. Allt som krävs är en aktiv prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate. Molnspelstjänsten ingår i månadspriset (cirka 140 kronor per månad).

Xbox Cloud Gaming kan du använda på datorn, surfplattan och mobiltelefonen. Molnspelstjänsten gör det faktiskt möjligt att spela Fortnite på din iPhone och iPad (!), något du kan läsa mer om på Tekniksmart här.

Via Engadget

You May Also Like

5 miljoner sålda exemplar av Xbox One

Fem miljoner sålda exemplar – men fortfarande en bit efter Playstation 4…

Game Drive Hub ger din Xbox-konsol hela 8TB lagring

Uppgradera din Xbox One med en extra stor extern hårddisk på 8TB…

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner Xbox One…

Microsoft bekräfta: Xbox One har problem med missljud

Microsoft har börjat byta ut Xbox One-enheter efter klagomål kring höga ljudnivåer.…