Project Spartan

Ny version av Windows 10 Technical Preview för telefoner

Microsoft har släppt en ny testversion av Windows 10 för smartphones. Den nya mjukvaran kommer äntligen med webbläsaren Spartan vilket ger oss en tydlig inblick i hur den presterar jämfört med Internet Explorer.

Webbläsaren är fortfarande under utveckling men redan nu kan vi bilda oss en uppfattning om vad som är att vänta. Buggar kan enkelt förstöra testresultat som skulle ha varit mer positiva än vad de egentligen blev. Ta därför alla recensioner med en nypa salt tills den färdiga versionen av Windows 10 är släppt.

Precis som med Spartan till Windows 10 för datorer får vi implementerat stöd för den digitala assistenten Cortana och Reading List. Även då Spartan är i sin linda finns även stöd för flera tabbar, Reading Mode och färgteman.

Webbsajten Neowin har provat nya webbläsaren och menar att den är både funktionabel och snabb i sin nuvarande form. Ett positivt intryck för framtiden alltså och kanske har Microsoft lyckats med något riktigt bra. Internet Explorer kommer inte att ersättas inom den överskådliga framtiden, det är inte därför Spartan kommer. Istället är den ett komplement – och ett riktigt kompetent sådant verkar det som.

Har du provat nya Windows 10 Technical Preview för telefoner? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Windows 10 Mail har nu stöd för “inking” med penna, fingrar och datormus

Windows 10 Mail har en ny funktion som gör att du kan…

Så stänger du av uppdateringar för appar i Windows 10

Microsoft tillåter äntligen blockering av uppdateringar till applikationer i Windows 10. Har…

Microsoft förlänger supporten för Windows 10

Microsoft förlänger supporten för Windows 10. Målet är att locka företag att…