Delar av koden som bygger upp Windows 10 har läckt ut på internet. Det bekräftar Microsoft som samtidigt säger att de inte tänker göra någon större nyhet av det hela.

Initiala uppgifter pekade på att otroliga 32 terabyte med data skulle ha läckt ut från Microsoft. Det har dock debatterats huruvida informationen är ny eller gammal. The Verge skriver exempelvis att huvudmängden har funnits på internet länge och att bara 1,2 gigabyte innehåller nya filer.

Det går direkt emot webbsajten The Register som i sin tur påstår att hela mängden på 32 terabyte är ny data från Microsoft. The Register påstår dessutom att läckan är större än den omtalade 2004-läckan när källkoden till Windows 2000 nådde ut på internet.

I just det här fallet verkar det som att The Verge får rätt i sin sak. Många av filerna som nu uppmärksammas är redan tillgängliga via OEM-tillverkare och en mängd andra Microsoft-partners. Inga konstigheter alltså och knappast något Microsoft tänker göra något åt.

Dessutom ska huvuddelen av de 32 terabyte med data bestå av interna Build-versioner av Windows 10. Versioner som två brittiska medborgare påstås ha skaffat och läckt genom att hacka sig in på Microsofts servrar. Två medborgare som idag sitter i förhör hos brittiska polismyndigheter.

Läs mer på Thurrott.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft ökar priset på Office 2019 & Windows 10 Enterprise

Microsoft har bekräftat att Office 2019 och Windows 10 Enterprise blir dyrare…

Windows 10 Mail har nu stöd för “inking” med penna, fingrar och datormus

Windows 10 Mail har en ny funktion som gör att du kan…

Så stänger du av uppdateringar för appar i Windows 10

Microsoft tillåter äntligen blockering av uppdateringar till applikationer i Windows 10. Har…

Microsoft förlänger supporten för Windows 10

Microsoft förlänger supporten för Windows 10. Målet är att locka företag att…