Microsoft uppdaterar Office Remote för Windows Phone

Ny version av Office Remote släppt till Windows Phone

I november förra året släppte Microsoft en applikation till Windows Phone 8 som möjliggjorde smidig styrning av Word, Excel och PowerPoint direkt från en smartphone. Även om tankebanorna var helt korrekt så saknades en del funktioner – funktioner som med tidens lagts till och som planeras för framtiden. Med den nya verisonen bjuder Microsoft på flera väkomna nyheter och här är några av dem.

En av de nya funktionerna i Office Remote är att man nu kan se en liten bild av de skärm som visas på datorn. Det betyder att den som styr en presentation i PowerPoint nu får se en liten bild av den befintliga bilden där.

Man har även introducerat en laserpekar som aktiveras genom ett enkelt knapptryck. Utmärkt tänkt då en smartphone inte kommer med inbyggda laserpekare och att få en via mjukvara uppskattas garanterat av många – inklusive mig själv.

Vidare är det nu möjligt att påbörja uppspelning samt pausa körande media direkt i PowerPoint.

Läs mer om nya versionen och alla funktioner på den officiella webbsajten TechNet.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.