motorola solutions logo

motorola-solutions-logo

Microsoft och Motorola Solutions har ingått avtal om att den senare ska betala licensavgifter för användande av teknik i Android och Chrome OS.

Detta är långt ifrån första gången som Microsoft gett sig ut på korståg för att försöka övertala företag om att betala licenskostnader för användning av teknik som finns i Android – men skillnaden här jämfört med tidigare är kanske att Motorola har ett mycket nära band med Google.

Som vanligt går varken Microsoft eller det andra företaget ut med några siffror kring affären, men tidigare uträkningar av analytiker pekar på att Redmond-företaget vill ha närmare fem dollar i avgift per såld enhet.

Exakta siffror lär vi aldrig få reda på via officiella kanaler, men kanske dyker det upp läckor eller annan information som bekräftar de summor vi känner till sen tidigare.

Hur kommer det då att påverka oss slutkonsumenter när Microsoft ingått avtal med Motorola Solutions? I praktiken kommer det inte att hända något alls då företaget i fråga inte säljer till konsumentmarknaden. Motorola Solutions var tidigare en del av Motorola Inc, men splittringen av företaget under 2012 resulterade i både Solutions och Motorola Mobility. Den senare köptes senare upp av Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Outlook.com Premium — här är alla nyheter som kommer

Outlook.com Premium kan bli en dundersuccé om Microsoft spelar alla sina kort…