Företagen tvekar om Windows XP – vill inte byta

Windows XP Logo

Windows XP har fortsatt stort stöd bland företagen – trots att stödet för operativsystemet drogs in av Microsoft tidigare i april.

Säkerhetsföretaget Bitdefender har gjort en undersökning som visar att 18 procent av de företag som använde Windows XP innan april fortsätter att göra det efter.

Bland de som bytt operativsystem så rapporteras att 53 procent av de tillfrågade företagen har gått till Windows 7 Professional. Windows 8 verkat långt ifrån intressant för många, vilket kan vara något förvånande.

Populära statistikföretaget NetStats har kommit fram till att Windows XP fortfarande finns på 25 procent av alla datorer idag och det är skrämmande högt med tanke på att 800 miljoner (!) attacker mot XP har noterats de senaste tre månaderna.

Ett tag efter att stödet för Windows XP hade slutat så valde Microsoft att släppa en säkerhetsuppdatering för att lösa en mycket allvarlig sårbarhet, en uppdatering som kan ha gjort mer skada än nytta i längden.

Säkerhetsföretaget F-Secure har via specialisten Mikko Hypponen sagt att Microsoft gjorde ett stort misstag med sin uppdatering och att de istället borde låta plattformen dö ut. Något jag personligen även håller med om.

Vad tycker ni – är det dags för Microsoft att sätta ner foten ordentligt och låta Windows XP dö, eller borde de fortsätta underhålla operativsystemet för de som inte kan byta?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.