Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör du vara medveten om den senaste ändringen som Mozilla gjort i Firefox.

Mozilla har beslutat sig för att ta bort RSS-stödet i Firefox. Anledningen är tämligen enkel. Det är helt enkelt för få användare som fortfarande nyttjar stödet aktivt. Istället för att underhålla en funktion som ingen använder, ja då får den helt enkelt försvinna till förmån för andra lösningar.

I sitt beslut har Mozilla även vägt in sådant som tid för underhåll, prestanda och säkerhetskostnader. Det fanns helt enkelt för mycket att vinna genom att ta bort RSS-stödet för att inte behålla det. Och om vi ska vara ärliga så finns mycket bättre lösningar att använda än Firefox för att läsa RSS-flöden idag.

After considering maintenance, performance and security costs of feed preview and subscription features in Firefox, we’ve concluded that it is no longer sustainable to keep feed support in the core of the product – Gijs Kruitbosch, Firefox-utvecklare

Från och med Firefox 64 kommer webbläsaren automatiskt att exportera så kallade “live bookmarks” om användaren har sådana. De sparas till desktop i OPML-formatet som kan läsas av i princip alla andra webbläsare och RSS-applikationer.

Mozilla och Firefox kommer även att rekommendera andra RSS-läsare som kan vara värda att prova. Firefox 64 är planerad att släppas i december 2018.

Läs mer om nyheten på Techdows.com.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.