Windows 10

Har du inte fått Windows 10 till din dator trots att operativsystemet är släppt?

Ta det lugnt – du är inte glömd av Microsoft. För att avlasta servrarna som skickar ut uppdateringen används ett kösystem som ser till att belastningen inte blir för hög. Inom de närmaste dagarna eller veckorna (ja, Microsoft säger faktiskt veckorna) kommer din dator att få Windows 10.

Bara under de första 24 timmarna fick otroliga 14 miljoner datorer Windows 10 och på 72 timmar kan den siffran ha nått 67 miljoner datorer. Som ni kanske förstår kämpar Microsoft för att rulla ut Windows 10 så fort som möjligt. Så fort att Redmond-företaget 40 terabyte data från olika CDNs (Content Delivery Networks) världen över för att avlasta sina egna servrar.

Bandbredden krossar Yosemite-lanseringen

För att sätta det hela i lite perspektiv kan nämnas att Microsoft använde 15 terabyte data under första dygnet – en fördubbling jämfört med lansering av Apple OS X 10.10 ”Yosemite”. Microsoft hoppas på minst en miljard datorer med Windows 10 inom de kommande 2-3 åren och om farten håller i sig är de på god väg.

Det är mer troligt att du bara behöver vänta i några dagar snarare än veckor men ha i åtanke att det kan dröja innan Windows 10 är aktuell för din dator.

Passa på att säkerhetskopiera alla viktiga filer för att minimera riskerna vid uppdateringen. Du kan även rensa bort onödiga filer från hårddisken genom att avinstallera program som inte behövs, se till att Windows och alla drivrutiner är uppdaterade för att på bästa sätt möta Windows 10.

Lycka till!

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…