Musiktjänsten Groove nu bättre med Windows 10 — nya funktioner

Microsoft uppdaterar Windows 10-appen för Groove med nya funktioner. Användarnas kritik har resulterat i förbättringar.

Bland annat kan man nu betygsätta spellistor och stänga av ljudet för individuella låtar. De båda funktionerna har implementerats efter att Microsoft mottagit önskemål från användarna om att de är önskvärda.

Det går nu även att redigera metadata för låtar. Det betyder att information som albumnamn, artistnamn och liknande kan ändras av användarna. Tidigare var detta möjligt när Zune var något att använda men togs senare bort igen.

I skrivande stund verkar det dock finnas en begränsning som gör att man inte kan redigera metadata på låtar som ligger på molntjänsten OneDrive. Förhoppningsvis ändrar Microsoft detta framöver men just nu är det alltså inte möjligt.


Lästips: Spotify förbättrar gränssnittet i Windows-appen


Sedan en tid tillbaka har Groove även erbjudit funktionen Explore som gör det möjligt att snabbare hitta ny musik, skapa låtlistor baserade på utvalda låtar och lyssna på genrebaserade radiostationer.

Nyheterna kan inte känns speciellt överväldigande men det är trevligt att se hur Microsoft fortsätter utveckla sin musiktjänst. Använder du Groova? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om tjänsten!

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.